Automaattiselle liikenteelle tarvitaan älykäs infra

Impulssi-podcastin ensimmäisessä jaksossa tarkastellaan älykästä infrastruktuuria. Mitä tarkoitetaan teiden älykkyydellä? Miten tietoliikenneyhteyksiä tulisi kehittää eteenpäin? Missä asioissa Suomi on edelläkävijä – entä missä on kirittävää?

Vieraina Kyyti-palvelun toimitusjohtaja Pekka Möttö sekä Liikenne- ja viestintäministeriön liikenneneuvos Ari-Pekka Manninen. Keskustelua johdattelee ministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara.

Kaiken ei kuitenkaan tarvitse muuttua nopeasti. Keskustelun osallistujat kertoivat kukin ajattoman vinkin, joka soveltuu yhtä hyvin tähän päivään kuin huomiseen.

Ari-Pekan vinkki: Nuoret ja lapset, joille tulevaisuutta rakennetaan. Juhani Aho kirjan Rautatie (1884), johon voi suhtauttaa omia ajatuksiaan nykypäivän automaattiautoista.

Pekan vinkki: Sauna. Ajan tuomista muutoksista huolimatta sen perustunnelma on rauhallinen ja pysähtynyt. Saunaan on hyvä mennä, panna ovi kiinni ja heittää vettä kiukaalle.

Susannan vinkki: Tuutikki-hahmon ajatus Tove Janssonin taikatalvesta: “Kaikki on hyvin epävarmaa, ja juuri se tekee minut levolliseksi.”

Kirjoittanut: Impulssi-podcast