Liikenteen automaatio muuttaa liikennettä turvallisemmaksi

Impulssi-podcastin toisessa jaksossa pohditaan, mitä liikenteen kehittyminen tarkoittaa liikenneturvallisuudelle. Miten liikenteen automatisaatio vaikuttaa liikennekulttuuriin? Tekevätkö autojen jakamispalvelut liikenteestä turvallisemman? Miten julkiset toimijat ja yritykset saadaan jakamaan liikenneturvallisuutta lisäävää dataa toisilleen?

Keskustelemassa työelämäprofessori, entinen Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri sekä Liikenne- ja viestintäministeriön viestintäneuvos Timo Kievari. Keskustelua johdattelee ministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara.

Keskustelun aiheet ovat kiinni nopeasti muuttuvassa ajassa. Kaiken ei tarvitse kuitenkaan tarvitse muuttua nopeasti. Keskustelun osallistujat kertoivat kukin ajattoman vinkin, joka soveltuu yhtä hyvin tähän päivään kuin huomiseen.

Pekka Saurin vinkki: Minkälaista elämää ihminen haluaa elää? Olennaista on kysyä, mikä on juuri minulle, meidän perheelle tai meidän yhteisölle hyvää elämää.

Timo Kievarin vinkki: Onnettomissakin tilanteissa lohtua tuo Stevie Ray Vaughanin kappale Life by the Drop. Kappale muistuttaa meitä siitä, että elämä pitää elää tässä hetkessä.

Susanna Niinivaaran vinkki: Tove Janssonin sanoin ”ei ole mikään konsti olla rohkea, jos ei pelkää”

Kirjoittanut: Impulssi-podcast