Tulevaisuudessa jokaisella on oikeus omaan dataan

Impulssi-podcastin kolmannessa jaksossa keskitytään tietoon eli dataan. Miten tulevaisuuden palveluita räätälöidään datan perusteella? Minkälaisia muita mahdollisuuksia yksityiskohtainen data tuo kuluttajille, yrityksille ja julkiselle sektorille? Mitä on omadata? Miten dataan liittyvästä tietoturvasta huolehditaan? Tiedämmekö, missä kaikkialla meistä on dataa?

Datan yhteiskunnallisesta ja liiketoiminnallisesta merkityksestä keskustelemassa Keskon Chief Digital Officer Anni Ronkainen sekä Liikenne- ja viestintäministeriön tieto-osaston osastopäällikkö Laura Vilkkonen. Keskustelua johdattelee ministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara.

Abstraktien ja vaikeiden asioiden sekä nopean muutoksen keskellä on hyvä hengähtää hetken. Keskustelun osallistujat kertoivat kukin ajattoman vinkin, joka soveltuu yhtä hyvin tähän päivään kuin huomiseen.

Anni Ronkaisen vinkki: Maailman muutos on väistämätöntä ja voit itse valita, miten siihen suhtaudut. Itse suhtaudun muutokseen mahdollisuutena.

Laura Vilkkosen vinkki: Ihmisellä on kaipuu toisen ihmisen luokse ja sosiaalisuus on elinehtomme. Sosiaalisessa mediassakin on pohjimmiltaan kyse siitä, että ihminen kaipaa toisia ihmiskontakteja. Tämä tulee tuskin muuttumaan.

Kirjoittanut: Impulssi-podcast