Näin avaruusteknologia tuo banaanit ruokapöytääsi

Impulssi-podcastin kahdeksannessa jaksossa keskustellaan avaruudesta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Jaksossa kysytään, millainen avaruusvaltio Suomi on. Mitä avaruusvaltio Suomi tekee juuri nyt ja millainen avaruusvaltio se voisi olla tulevaisuudessa? Mikä oikein tekee valtiosta avaruuden suurvallan? Entä missä tapahtuvat avaruusteknologian kehityksen kiinnostavimmat käänteet?

Samalla jaksossa paljastetaan, miten avaruusteknologia helpottaa ihmisten arkea, liikkumista ja ilmastonmuutoksen torjumista.

Vieraina keskustelemassa Space Systems Finlandin toimitusjohtaja Veera Sylvius ja Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Juhani Damski. Keskustelua luotsaa liikenne- ja viestintäministeriön viestintäjohtaja Susanna Niinivaara.

Kaikkien asioiden ei tarvitse muuttua nopeasti. Keskustelun osallistujat kertoivat kukin ajattoman vinkin, joka soveltuu yhtä hyvin tähän päivään kuin huomiseen.

Avaruudessa on kiehtovaa sen tuoma mittakaava. Ottakaa se mittakaava omaksenne. Se pistää tajuamaan, mikä on tärkeää ja kirkastaa omaa ajattelua – suorastaan elämänarvoja. – Vera Sylvius

Olemme perineet aiemmilta sukupolvilta paljon asioita, joita meidän pitää kehittää ja joista meidän täytyy pitää huolta myös tulevia sukupolvia ajatellen. Avaruuden parempi kehittäminen on yksi tapa viedä perintöä eteenpäin. – Juhani Damski

Joskus kannattaa muistaa mennä yöllä ulos, kohottaa katse taivaalle, tuijotella tähtiä ja antaa mielikuvituksen lentää. – Susanna Niinivaara

Kirjoittanut: Impulssi-podcast